Nuorempaa verta teurastamoon.17.11.2015
Vainion Teurastamo Oy:n uusi pääosakas Henri Vainio vasemmalla, Hannu Vainio keskellä ja Miikka Depner oikealla. Sukupolven vaihdos tehtiin lokakuun alussa, paikkana Hirvihaaran Kartano.
Vainion Teurastamo Oy, Orimattilassa, on Suomen suurin lammasteurastamo,
yrityksessä teurastetaan myös nautoja ja hevosia. Vainion Teurastamo Oy teurastaa vuodessa yli miljoona ruhokiloa. Yritys työllistää tällä hetkellä 10 henkilöä.
Lokakuun alussa tehdyssä sukupolvenvaihdoksessa yrityksen osake-enemmistö siirtyi Hannu Vainion pojalle Henrille. Henrille teurastamo on tuttu paikka lapsuusvuosilta, koulutukseltaan hän on rakennusalan ammattilainen. Liha-alalle hän opiskelee työn ohella. Henrin serkku Miikka Depner jatkaa edelleen osakkaana ja yrityksen toimitusjohtajana. Hannu Vainio pitää edelleen ohjia käsissään hallituksen puheenjohtajan paikalta.
Vainion suvulla on alalta pitkä historia, Henrin ja Miikan isoisän isä teurasti eläimet tiloilla, isoisä Vilho jatkoi toimintaa sekä tiloilla että pienissä tiloissa kotitilan pihapiirissä. Hannulla oli pienteurastamo Hautjärvellä 20 vuoden ajan. Uudet nykyaikaiset tuotantotilat Orimattilaan valmistuivat syksyllä 2010.
Hankalista ajoista huolimatta Vainion Teurastamo Oy on kulkenut vastavirtaan ja pystynyt tasaisesti kasvattamaan liikevaihtoa ja teurasmääriä.
”Nousumme ei jää tähän. Nykyaikana teurastamo toiminnan tulee olla hyvin avointa, tässä olemme jo hyvin onnistuneet. Panostamme edelleen kasvavaan lammastalouteen.” Henri Vainio lupaa.
Miikka Depner 0102291021 miikka.depner@vainionteurastamo.fi
Henri Vainio 0408669177 henri.vainio@vainionteurastamo.fi