Teurastamo­palvelut

Lammas laitumella

Palvelut lampaan ja naudanlihan tuottajille

Vainion Teurastamo Oy palvelee kotimaan lampaan ja naudan lihan tuottajia jo neljännessä sukupolvessa. Teurastamomme ovat Vainion Teurastamo Orimattilassa ja Leivejoen Liha Rovaniemellä. Ostamme teuraaksi kaikenikäisiä nautoja, lampaita ja vuohia koko Suomen alueelta Nuorgamista Ahvenenmaalle. Meillä on Luomu-hyväksyntä, joten saamme käsitellä myös Luomu-eläimiä.

Osto & teurastus

Ostamme kaikenikäisiä lampaita, vuohia sekä nautoja teuraaksi kilpailukykyiseen päivän hintaan. Suomen suurimpana lampaan teurastajana, meillä on lampaiden ostosta, myynnistä ja käsittelystä vankka kokemus. Voimme ostaa vain virallisilla korvamerkeillä merkittyjä eläimiä. Eläinkuljetuksemme hoitaa pitkäikäinen yhteistyökumppanimme Lopen Mulli Express.

Ilmoita teuraat

Lampaat ja vuohet

Ilmoita teuraat Sorkka.fi -toiminnanohjausjärjestelmän kautta. Jos et ole käyttänyt ohjelmaa aiemmin, ota ensin yhteyttä meihin, niin luomme sinulle sisäänkirjautumiseen tarvittavat käyttäjätunnukset.

Naudat

Ilmoita teuraat ja ketjuinformaatiotiedot meille seuraavien lomakkeiden kautta:

Lataa tulostettava ketjuinformaatiolomake TÄSTÄ.

Lataa luomueläimille tulostettava vaatimuksenmukaisuusvakuutus TÄSTÄ.

Rahtiteurastus ja -leikkuu

Vainion teurastamo Oy tarjoaa myös rahtiteurastus- ja rahtileikkuupalvelua. Rahtileikkaamme ruhot asiakkaan toiveiden mukaisesti omassa leikkaamossamme, Päijät-Hämeen Lihatukussa, Lahdessa. Leikkaamon palveluihin voit tutustua osoitteessa www.lihatukku.fi.

Teemme myös pelkkää rahtiteurastusta, jolloin laskutamme tuottajaa rahtihinnaston mukaisesti ja tuottaja voi sopia meidän kanssa mihin leikkaamoon ruhot toimitetaan.

Lähetä meille leikkuuohje

Avaa verkkolomake alla olevasta linkistä, täytä tiedot sekä leikkuuohjeesi meille ja lähetä lomake meille.

Lampaanviuluja tarjottimella

Taljat ja tuottaja­palautukset

Palveluihimme kuuluu taljojen toimitus suolattuna nahkajalostamoille. Lampaan taljat toimitamme Rantasen Nahkajalostamolle ja naudan taljat Vilskin Oy:lle.

Tuottajapalautuksissa asiakas voi valita vapaasti käyttämänsä leikkaamon. Ensisijaisesti suosittelemme käyttämään omaa leikkaamoamme, Päijät-Hämeen Lihatukku Oy:tä. Jos leikkuutat palautukset meidän leikkaamossamme, sinun ei tarvitse olla erikseen yhteydessä leikkaamoon aikataulujen ja leikkuuohjeiden osalta. Ne hoituvat samalla, kun varaat teurastusaikaa.

Muut leikkaamot:

Toimitamme teurastetut ruhot asiakkaan ilmoittamaan leikkaamoon, joten muistathan olla yhteydessä valitsemaasi leikkaamoon. Tuottajan on aina sovittava hinnoittelusta, leikkuusta, pakkaamisesta ym. suoraan käyttämänsä leikkaamon kanssa.